Ανδρική μόδα : Ποια χρώματα ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου!

Ανδρική μόδα : Ποια χρώματα ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου!

Καθώς αλλάζει η ανδρική μόδα, και τα χρώματα έρχονται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο, σίγουρα θα θέλεις να δοκιμάσεις διάφορες αποχρώσεις στα ρούχα σου για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά. Δυστυχώς όλα τα χρώματα δεν ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα, επομένως το να βρεις το χρώμα που σε κολακεύει μπορεί να είναι πιο δύσκολο από όσο φαντάζεσαι.

Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που μπορούν να σε βοηθήσουν στην αγορά του κατάλληλου ρούχου για εσένα ώστε να επιλέξεις τα χρώματα που σε κολακεύουν. Ο κύριος κανόνας που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι για να καταλάβεις ποια χρώματα είναι κατάλληλα για εσένα, πρέπει πρώτα να καθορίσεις τον τύπο της επιδερμίδας σου (σκουρόχρωμη, μεσαία, ανοιχτόχρωμη). Για να το καταλάβεις αυτό πρέπει απλά να κοιτάξεις τον βραχίονα σου.

Ανδρικά ρούχα : Τύπος επιδερμίδας και ποια χρώματα ταιριάζουν

1)Σκουρόχρωμη επιδερμίδα

Αν έχεις σκουρόχρωμη επιδερμίδα, τότε είσαι από τους τυχερούς αφού μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα χρώματα. Το χρώμα σου ταιριάζει με όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις χωρίς να έχεις το φόβο να φαίνεσαι χλωμός. Μπορείς, επομένως, να φορέσεις έντονα χρώματα αλλά καλό θα ήταν να κρατήσεις τις ισορροπίες επιλέγοντας και ένα χρώμα που θα ενώσει όλο σου το σύνολο.

Το χρώμα που θα έπρεπε να αποφύγεις είναι το καφέ επειδή δεν κάνει ιδιαίτερη αντίθεση με το χρώμα της επιδερμίδας σου. Επίσης, προσπάθησε να έχεις λίγα μόνο κομμάτια μαύρου και σκούρου μπλε χρώματος. Μπορείς να έχεις ρούχα σε αυτά τα χρώματα μιας και είναι κλασικά χρώματα για έναν άντρα αλλά φρόντισε να μην είναι πολλά.

2)Μεσαίο χρώμα επιδερμίδας

Αν η επιδερμίδα σου δεν είναι ανοιχτόχρωμη αλλά ούτε και σκουρόχρωμη, τότε μπορείς να επιλέξεις μια μεγαλύτερη γκάμα από χρώματα.

Σε εσένα πηγαίνουν τα περισσότερα χρώματα, αλλά σου ταιριάζουν καλύτερα οι αποχρώσεις που είναι λίγο πιο ανοιχτές ή σκούρες από την επιδερμίδα σου. Για το καλοκαίρι μπορείς να επιλέξεις το λευκό χρώμα ή μπορείς να «παίξεις» με μερικά ουδέτερα χρώματα.

Λόγω του χρώματος σου, καλό θα ήταν να αποφύγεις τις κίτρινες ή πράσινες αποχρώσεις. Επειδή αυτά τα χρώματα είναι κοντά στα χρώματα της επιδερμίδας σου, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να περάσεις το χρώμα στα ρούχα σου και να φαίνεσαι σαν να μη φοράς ρούχα. Αν έχεις καταφέρει να πάρεις αρκετό χρώμα το καλοκαίρι και να είσαι μαυρισμένος, τότε θα μπορούσες να φορέσεις και εντελώς λευκά ή παστέλ χρώματα.

3)Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Είσαι ξανθός, με κόκκινα ή ανοιχτά καφέ μαλλιά; Έχεις φακίδες; Προσπαθείς να μένεις μακριά από τον ήλιο; Αν, λοιπόν, έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, τότε πρέπει να επιλέξεις χρώματα που είναι εντελώς αντίθετα αν θέλεις να δώσεις χρώμα στην εμφάνιση σου.

Γι’ αυτό το λόγο επέλεξε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το γκρι, καφέ, σκούρο μπλε, μπορντώ και μερικές έντονες αποχρώσεις του μπλε. Από την άλλη καλό θα ήταν να αποφύγεις τα παστέλ ή τα έντονα χρώματα καθώς θα σε κάνουν να φαίνεσαι ακόμη πιο χλωμός. Απέφυγε, επίσης, το λευκό και το μπεζ και προτίμησε αποχρώσεις στο χρώμα της άμμου, το χακί και το καμηλό.

Το ότι σου προτείνω αυτά μόνο τα χρώματα δεν σημαίνει ότι δε μπορείς να φορέσεις και μερικά χρωματιστά ρούχα. Απλά βεβαιώσου ότι θα συνδυάσεις τα απαλά χρώματα με άλλα πιο σκούρα.

Εκτός από αυτούς τους κανόνες, προσπάθησε να ακούς τα σχόλια που σου κάνουν οι άλλοι σχετικά με τα ρούχα που φοράς, και θα καταλάβεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Εξάλλου, με τα ρούχα σου εκφράζεις την προσωπικότητα σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνδυάσεις τα χρωματιστά ρούχα, απλά επέλεξε αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

Πηγή: www.the-man.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο