Ποια χρώματα στα ρούχα σου ταιριάζουν ανάλογα με το δέρμα σου!

Άνδρες με κοστούμι

Ένας σημαντικός παράγοντας της απόχρωσης των ρούχων μας, είναι και ο τύπος του δέρματος μας. Δεν ταιριάζουν όλα τα δέρματα σε όλα τα ρούχα, για αυτό και είναι καλό να έχουμε πάντα στο νου μας τι ταιριάζει σε εμάς.

Στην Ελλάδα έχουμε κυρίως τη μεσαία/σταρένια επιδερμίδα, αν και δεν είναι απίθανο να δούμε πιο ανοιχτόχρωμα, χλομά δέρματα. Μπορεί επίσης να δούμε και κάποια άτομα με ακόμα σκουρότερες αποχρώσεις.

Ποια χρώματα ταιριάζουν με το δέρμα σου;

1. Ανοιχτόχρωμο/χλωμό

Υπάρχουν γενικά δύο κατηγορίες ανοιχτόχρωμων δερμάτων: των λευκών και εκείνων που κοκκινίζουν. Αν καίγεστε εύκολα στον ήλιο και έχετε και ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά, τότε ανήκετε σε αυτή την κατηγορία. Σκοπός σας είναι να μη φαίνεστε εντελώς «ξεπλυμένος», άρα θα πρέπει να επιλέξετε σκούρα χρώματα στα ρούχα σας. Το σκούρο μπλε είναι μια καλή επιλογή, μη φοβηθείτε όμως και άλλα χρώματα όπως σκούρο πράσινο, σκούρο μοβ κ.λπ.

Αποφύγετε τα παστέλ, τα πολύ έντονα και τα πολύ ανοιχτά, ενώ εκεί που θα φορούσατε άσπρο διαλέξτε κάτι μπεζ ή γκρι. Προσοχή στο κόκκινο: διαλέξτε το μόνο αν δεν κοκκινίζει το δέρμα σας, ειδάλλως κινηθείτε σε σκουρότερους τόνους (π.χ. μπορντό ή βυσσινί). Αν όμως σας αρέσουν τα ανοιχτά χρώματα, μπορείτε να τα φορέσετε άνετα αν τα συνδυάσετε με σκούρα για μια καλή ισορροπία.

2. Μεσαίο/σταρένιο

Το χρώμα σας ευτυχώς έχει μεγάλη γκάμα επιλογών, διότι είστε κάπου στη μέση. Ό,τι φορέσετε θα δείχνει ωραίο πάνω σας, είτε είναι σκούρο είτε ανοιχτό. Θα σας δώσει έναν άλλον αέρα ή θα σας φωτίσει περισσότερο, αντίστοιχα. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλετε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, διαλέξτε αποχρώσεις κάπου στα δύο άκρα για να κάνουν αντίθεση με το δέρμα σας. Για παράδειγμα διαλέξτε ένα απαλό μπεζ αντί το χρώμα της άμμου, διότι το τελευταίο πλησιάζει πολύ κοντά στην απόχρωση του δέρματός σας.

Επίσης, χρώματα όπως το λαδί, το χρυσό, το μουσταρδί και άλλες τέτοιες αποχρώσεις θα σας δείχνουν ξεπλυμένο, διότι θα ταυτίζονται με τη θερμή απόχρωση της επιδερμίδας σας. Δώστε έμφαση στα πιο ανοιχτά, φωτεινά χρώματα που θα σας κάνουν να λάμψετε και να αναδειχθείτε.

3. Σκουρόχρωμο

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δε θα δούμε συχνά δέρματα σαν εκείνο του τύπου στα αριστερά, αλλά η απόχρωση δέρματος του άντρα στα δεξιά είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει. Έχουμε αρκετούς που το δέρμα τους είναι πιο σκούρο κι από το κλασσικό σταρένιο. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δεν κινδυνεύετε να φανείτε «ξεπλυμένοι» τόσο συχνά, διότι το δέρμα σας ξεχωρίζει από μόνο του.

Δοκιμάστε όποιο χρώμα θέλετε, κι αν μάλιστα προτιμήσετε τα ζωηρά χρώματα θα κάνετε μια καταπληκτική αντίθεση. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει να φοράτε άκριτα ό,τι χρώματα θέλετε πάντα σαν κλόουν, αλλά πάνω από το τζιν σας να δοκιμάσετε και ένα πουλόβερ ή φούτερ σε έντονο χρώμα. Καλό θα ήταν όμως να αποφύγετε το καφέ, διότι θα γίνεται ένα με το δέρμα σας.

Υπάρχουν κάποια κομμάτια που πάνω-κάτω ταιριάζουν σε όλους, όμως γιατί να μην πληροφορηθείτε για το ποια χρώματα σας ταιριάζουν και να αναδείξετε την εμφάνισή σας; Με τη σωστή παρουσίαση, θα μείνετε αξέχαστος διότι θα κάνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, χωρίς όμως να δείχνει ξένο πάνω σας!

Πηγή: www.the-man.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο