Επιλογή του κατάλληλου υφάσματος για κοστούμι!

Κάλτσες Πουρνάρα με μικροσχέδια

Έχεις βαρεθεί τις παραδόσεις όταν ετοιμάζεσαι για το γραφείο; Έχεις κουραστεί να βάζεις το ίδιο κοστούμι κάθε πρωί; Τότε ήρθε η ώρα να βάλεις στην άκρη το μαύρο κοστούμι και να επιλέξεις ένα κοστούμι με σχέδια και χρώματα ώστε να νιώθεις ότι είσαι ο πιο κομψός άντρας στο γραφείο.

Επέλεξε σωστό ύφασμα στο κουστούμι σου!

1)Βαμβακερό Vs Μάλλινο κοστούμι

Η μάχη ξεκινάει μεταξύ των βαμβακερών και μάλλινων υφασμάτων. Τα βαμβακερά κοστούμια είναι πιο ελαφριά από ένα μάλλινο κοστούμι, και γι’ αυτό πολλοί άντρες επιλέγουν βαμβακερά υφάσματα για το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει αυτή την επιλογή είναι το γεγονός ότι το μαλλί μπορεί να σου προκαλέσει φαγούρα. Αν επιλέξεις μάλλινο κοστούμι, βεβαιώσου ότι υπάρχει φόδρα για να έχεις λιγότερες ενοχλήσεις.

2)Λινό Vs Μάλλινο κοστούμι

Η επιλογή στα υφάσματα βασίζεται στις προσωπικές σου προτιμήσεις. Το λινό τσαλακώνεται εύκολα και αφήνει την αίσθηση ότι είσαι απεριποίητος μετά από λίγες ώρες, ενώ το μαλλί παραμένει αρκετά λείο και απαλό λόγω της πυκνότητας του υφάσματος. Το λινό είναι ιδανικό για πιο ζεστά κλίματα ενώ το μαλλί είναι υπερβολικό όταν έξω έχει ζέστη. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις ένα κοστούμι που συνδυάζει και τα δύο υφάσματα.

3)Κοστούμι από πολυεστέρα Vs κοστούμι από μετάξι

Εδώ δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Το μετάξι νικάει κάθε φορά αλλά προκαλεί μεγάλη απώλεια στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Ο πολυεστέρας είναι ένα συνθετικό υλικό και πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με το μετάξι. Παράλληλα, όμως, υπάρχει η φήμη ότι τα υφάσματα από πολυεστέρα δεν αναπνέουν σωστά με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να ζεσταίνεσαι. Από την άλλη πλευρά, το μετάξι είναι ένα ύφασμα που αναπνέει και μπορεί να φορεθεί κάθε εποχή καθώς είναι πολύ άνετο. Πολλοί άντρες επιλέγουν να συνδυάσουν τον πολυεστέρα μαζί με βαμβάκι και μαλλί για να έχουν καλύτερη ποιότητα και για να αποφύγουν τις γυαλιστερές επιφάνειες στα υφάσματα.

4)Κοστούμι από βελούδο Vs κοστούμι από κασμίρι

Και τα δύο υλικά θεωρούνται πολυτελή και εκλεπτυσμένα λόγω της εξαιρετικής τους εμφάνισης. Το βελούδο σου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις με τη μοναδική του υφή και συναντάται συνήθως σε σμόκιν και βραδινά σακάκια. Το ύφασμα είναι κατάλληλο για ένα επίσημο γεγονός παρέχοντας μια κομψή και γεμάτη στυλ εμφάνιση. Ως ένα ακόμη πολυτελές ύφασμα, το κασμίρι παρέχει ποιότητα και κομψότητα. Ωστόσο, αυτά τα κοστούμια αφήνουν μια ανεπιθύμητη γυαλάδα ακόμη και όταν συνδυάζονται με άλλα υλικά.

Φροντίδα υφασμάτων

Μόλις επιλέξεις το κατάλληλο ύφασμα, είναι σημαντικό να φροντίσεις πολύ καλά το κοστούμι σου για να αντέξει στον χρόνο και να μη μειώσει την εμφάνιση σου. Αν πηγαίνεις το κοστούμι σου στο καθαριστήριο συχνά για στεγνό καθάρισμα, τότε θα βλάψεις το ύφασμα καθώς καταστρέφονται οι ίνες του. Ο υπεύθυνος του καθαριστηρίου θα πρέπει να μπορεί να καθαρίσει το κοστούμι χωρίς τη χρήση χημικών για να διατηρήσει την κομψότητα σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα για τα ρούχα και να καθαρίζεις το κοστούμι σου μετά από κάθε χρήση, και να το αποθηκεύεις προσεκτικά. Ανεξάρτητα από το ύφασμα που έχεις επιλέξει, θα πρέπει να φροντίζεις και να προσέχεις το ρούχο για να το έχεις για πολλά χρόνια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο